Vooraf  Sloop  Begane  Eerste  Tweede  Dak  Vervolg  Binnen  Afwerking GastenBoek 
 
 

Het dak

dag 45
dag 46
dag 47
dag 48
dag 49
dag 50
dag 51
dag 52
dag 53
dag 54
dag 55
dag 56
dag 57
dag 58
dag 59
dag 60
dag 61
dag 62
dag 63
dag 64
dag 65
dag 66

Volgende...Het dak

Op vrijdag, dag 45, is een aanvang gemaakt met het dak. Er is een stuk van de zijgevel, aan de achterkant, gesloopt en de zijgevel is aan de binnenkant egaal gemaakt. Ook hier worden de stenen met beleid behandeld daar deze in een later stadium weer gebruikt gaan worden voor de zijgevel.
De spanten van het dak zijn vast op de vloer uitgetekend en ook is er voor de steiger een hekwerk geplaatst.

Dit was het dak ..... en toch kwam er nog "relatief" weinig water binnen.Maandag(46) is al het hout voor het dak geleverd en met een kraan naar boven gebracht. De balken zijn uitgemeten en op maat gezaagd.
Dinsdag bestond het team slechts uit één man(Jeroen) daar de ander(Andy) tegen een voetbalschoen inclusief been en voet was gelopen. Later kwam er versterking(zie foto) en is er uitgebreid gepraat over hoe het dak moest gaan worden volgens het bestek ... Inmiddels waren reeds vele balken op maat gemaakt en is er begonnen met het maken van de spanten. Hiervoor zijn diverse sparingen gefreesd zoals dat vroeger (dan met beitel en hamer) ook gedaan werd.
Woensdag en donderdag is er verder gegaan met het in het in elkaar zetten van de spanten. De voorzetwand aan de stadsmuur kant waar het dak op komt is geplaats en de muurbalk en gootklossen zijn bevestigd. De gootklossen zijn voorzien van een fraai vormgegeven voorkant.
Helaas heb ik twee dagen geen foto's kunnen maken.
Jammer, er viel genoeg te fotograferen.
Op vrijdag(50) is de muurbalk inclusief gootklossen verder geplaatst en zijn de vier spanten geplaatst welke de fundering van het dak zijn. Ziet er erg gaaf en solide uit.

Maandag(51) zijn sporen en nok geplaatst en zijn ze begonnen met het bijwerken van de zijgevel(rechts). Ook gepraat over indeling badkamer en aanpassing van de kantelramen in het dak.
Dinsdag is begonnen met het maken van de rechterpunt van het dak. Op woensdag en donderdag is het dak voorzien van alle spanten en sporen en jawel .... heineken staat op het dak.
Oh ja ... de balken van de 2e vloer zijn voorzien van een extra bevestiging aan de strijkbalk in de stadsmuur. Ook is er een nieuw hek gebouwd rond het trapgat en is alles maar dan ook echt keurig opgeruimd.
Vrijdag zijn de eerste schroten op het dak geniet. Het begint een echt huis te worden.

Yoh .... maandag(56) het dak is schrootdicht. Het dak is van een laag plastic voorzien om het regenwater buiten te houden. Het huis wordt langzaam steeds waterdichter. Op één van de foto's zie je de oude dakgoot aan de stadsmuur waarin zich een laag ex-klimop bevindt.
Morgen komt de steiger "deel twee" op het plaatsje van de buurvrouw .... Zie foto's lege plaats.
Dinsdag, de steiger staat ... pfff. De dakkapellen groeien en de dakplaten zijn reeds geleverd.
Sssstt .... maar ik heb bier en ballen voor de jongens neergezet. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn de dakkapellen afgerond, is een gedeelte van de isolerende dakelementen geplaatst en is de zijgevel aan/bij gemetseld en voorzien van een goed in de menie gezette multiplexen omhulsel waar later een zinken kap omheen komt.

Maandag(61) is de voorkant van het dak voorzien van isloerende dakelementen en de achterzijde van pur. Dinsdag is de zijkant van het dak voorzien van isolatie en zijn alle verticale latten voorzien van een extra lat en is hier en daar de plaatsing aangepast ivm verholen goten.(neem ik aan)
Woensdag, en ja hoor, daar zijn de verholen goten. Panlatten zijn geplaatst en er wordt gewerkt aan een constructie aan de achterkant van het dak.
Ergens deze week is ook het dakje van de buurvrouw keurig opgeruimd.
Donderdag zijn velux-ramen geplaatst en is de constructie voor het zinken verlengstuk aan de achterkant verder afgemaakt. Verder zijn de nok en kepers aangepast zodat de vorsten daar heerlijk kunnen zitten.


Klik op de dagen in de linker muur voor foto's.
Klik op de foto zelf voor een vergroting. (pop-up)
  Foto's dag:  01-10  11-25  26-33  34-44  45-66  67-85  86-125  126-170  Mail