Vooraf  Sloop  Begane  Eerste  Tweede  Dak  Vervolg  Binnen  Afwerking GastenBoek 
 
 

Vervolg

dag 67
dag 68
dag 69
dag 70
dag 71
dag 72
dag 73
dag 74
dag 75
dag 76
dag 77
dag 78
dag 79
dag 80
dag 81
dag 82
dag 83
dag 84
dag 85

Volgende...Vervolg

Ik heb dit hoofdstuk maar "vervolg" genoemd daar er diverse werkzaamheden zijn die verschillende delen tegelijk aanpakken. Er wordt gewerkt aan het dak, de gevel, de dakkapellen, de dakgoten, de afwatering, de voorzetwanden en meer.

Op dinsdag(67) is men begonnen met de gevel. De oude ramen en kozijnen zijn verwijderd. De vensterbanken zijn opnieuw geplaatst. De nieuwe ramen zijn reeds aangekomen en worden verder afgemaakt.

Oh ja, er is extra plastic over de dakkapellen gespannen om het lekken tegen te gaan. Sorry hoor, maar hier en daar heb ik er een nietje bij in gedaan.
Gedurende de week werd het steeds drukker.
De stucadoor en loodgieter zijn aan het werk gegaan. Goten beginnen te groeien en de voorbereidende strippen voor het stucwerk zijn geplaats.
De jongens hebben ook niet stil gezeten zoals je wel kunt zien op de foto's van vrijdag(70)
Kozijnen en ramen zijn geplaatst op zowel de eerste als de nulde verdieping. Muren verrijzen waar ze voorheen niet waren en meer.
Let ook eens op het fraaie randje onder de dakgoot. Samen met de gootklossen ziet dat er toch prachtig uit.

Maandag(71) & Dinsdag(72)

Er is een dak op de steiger gekomen ... De stucadoor is verder gegaan met zijn werk ... ondanks de ruzie met zijn gereedschap. De linker zijgevel begint bedekt te raken.
De loodgieter heeft maandag niks gedaan maar is dinsdag weer verder gaan solderen.
De jongens zijn binnen verder gegaan met: metselen muurtje tussen ramen, plaatsen vensterbanken, plaatsen van latten voor de folie en het plaatsen van de folie zelf.
't Is jammer dat het boven de dakkapellen gespannen plastic niet zoveel helpt. 't Word allemaal zo nat.

Woensdag en er komt steeds meer zink, folie en stucwerk. Het groeit .... De aanvang voor de voorzetwanden is gemaakt.
Donderdag .... en nog meer zink, stucwerk en voorzetwanden. Nice hole.
Morgen de rechterzijgevel stucen ... , meer zink, voorzetwanden en sinterklaas.

Een nieuwe week met nieuwe kansen. De binnenwanden beginnen steeds meer vorm te krijgen. Na wat overleg is duidelijk welke wand waar moet komen. De dakkapellen krijgen een dak ...


Maandag(81) zijn ze begonnen met het verwijderen van de oude dakpannen en het leggen van de nieuwe.
We hebben met het weer erg mazzel. Eergister heb ik nog plastic bevestigd op de plaats van waar eigenlijk de onderste rij dakpannen moest zitten omdat het gewoon via de muur een etage lager(langs de kozijnen) naar binnen sijpelde .... en nu is het tamelijk droog.
Zag ik daar oneigenlijk gebruik van de ladderlift ... ? Nee ... een vlek en de zon op mijn bril.
Er is nog enige onduidelijkheid over de juiste latafstand daar die nu varieert van 280 - 297 mm. Maar ook dat komt vast allemaal goed.
Enig misverstand over waar het riool(CV/MV/Koker) precies moet komen maar dat is reeds in orde.
Morgen weer een dag maar eerst maar eens naar de tandarts ....
Aha ... het dak wordt steeds mooier. Er is overleg geweest over wat details en dat komt allemaal in orde. De stucadoor heeft een gelig voorstrijkje aangebracht voor de definitieve laag. Het komt allemaal goed.

Woensdag nagenoeg alle pannen liggen erop, een pijp is aangebracht en een keper voorzien van vorsten. Is dat wel waterdicht? Ik zie alle spijkers zitten .... Morgen maar eens van dichtbij bekijken.(met daglicht)
Ho, niet te vergeten ... de zinken rand is op één dakkapel vervangen door een grotere en de afvoer heeft een extra dakje gekregen. Ziet er goed uit.

Donderdag(84), ik heb geen foto's gemaakt maar er is wel veel gedaan. Al het glas zit er in (alleen waren de ventilatieroosters er nog niet), alle dakkapellen zijn voorzien van een nieuw dak (echt stukken beter) en de vorsten zitten zowat allemaal op hun cementen zetel.
Het is bijna glas en waterdicht ware het niet dat er nog geen voordeur is en ... of het waterdicht is, dat moet natuurlijk eerst blijken.
Bijna kerstvakantie .....
Vrijdag, de boel is opgeruimd, de steiger is aan de achter en zijkanten weg en de bouwkeet is ook weg. Vakantie ... !


Klik op de dagen in de linker muur voor foto's.
Klik op de foto zelf voor een vergroting. (pop-up)
  Foto's dag:  01-10  11-25  26-33  34-44  45-66  67-85  86-125  126-170  Mail